Китай повідомляє про 49 нових випадків коронавірусу після масових тестувань у Синьцзяні
Egypt Independent

Китай повідомив про 49 нових випадків захворювання на COVID-19 станом на 2 листопада порівняно з 24 днями раніше, повідомляє Reuters із посиланням на національний орган охорони здоров’я.

Китай при цьому не класифікує безсимптомних пацієнтів як підтверджені випадки COVID-19.

Національна комісія з охорони здоров’я заявила, що 44 нових випадків захворювання мали закордонне походження, а інші п’ять випадків були передані місцевим шляхом у північно-західному регіоні Сіньцзяна.

Серед 44 «закордонних» випадків чотири були принесені рейсом до центрального міста Ухань з Нью-Делі, Індія. Держава Південної Азії має друге місце за кількістю випадків коронавірусу у світі, після США.

Це були перші випадки принесення вірусу в місто з 7 серпня.

Комісія також повідомила про 61 новий безсимптомний випадок, порівняно з 30 днем ​​раніше. 19 носіїв були пасажирами того самого рейсу з Нью-Делі до Уханя, де вірус вперше з’явився минулого року.

Регіон Сіньцзян повідомив про 13 нових місцевих безсимптомних випадків у Кашгарі.

Влада регіону проводила широкомасштабні тестування в Кашгарі та Кізілсу після останнього спалаху в Синьцзяні.

Кашгар і округ Акто в сусідньому Кізілсу розпочали свій третій етап тестування 1 листопада, пройшовши перший і другий етапи з 27 жовтня.

Станом на 2 листопада у Кашгарі було 62 підтверджених випадки, тоді як у Кашгара та Кізілсу загалом зафіксований 231 безсимптомний випадок.

Загальна кількість підтверджених випадків у Китаї зараз становить 86 070, тоді як кількість загиблих залишається незмінною — 4634.

Перепис населення — вперше за десять років

Більше 1 мільярда громадян Китаю візьмуть участь у переписі населення. Влада проводить його раз на десять років, щоб дізнатися про демографічні зміни в найбільш густонаселеній та швидкозростаючій країні світу та формувати соціальну та економічну політику на наступні роки.

Понад 7 млн переписувачів у неділю почали ходити від дверей до дверей, щоб збирати інформацію, починаючи від автомобілів у власності і закінчуючи тим, чи є у громадян члени сім'ї в Гонконгу чи на Тайвані. Влада опублікує результати опитування у квітні.

Розширене опитування

Переписувачі замість ручки та паперу «озброєні» смартфонами та комп’ютерними планшетами. Хоча це може підвищити точність збору даних, це не скорочує вікно опитування, яке триватиме більше місяця, закінчуючись 10 грудня. Перепис 2010 року зайняв лише 10 днів, повідомляє Reuters.

Кількість запитань зросла до 19 (18 було десять років тому). Крім того, 10% населення пізніше опитають ще раз — вони відповідатимуть на 48 запитань у другій анкеті порівняно з 45 нині.

Номери ідентифікаційних карток реєструються вперше, в електронному вигляді пов’язуючи зібрану інформацію з опитуваними особами. Посадові особи заявили, що дані особистих карток повинні узгоджуватися з даними, зафіксованими в поліції, охороні здоров'я та інших органах влади для забезпечення точності. Вони пообіцяли, що інформація буде суворо конфіденційною і не буде використана для будь-яких інших цілей, окрім опитування.

Вперше респонденти опитування повинні повідомити кількість членів сім'ї, які проживають у Гонконгу, Макао та Тайвані або є іноземними громадянами. Інших деталей щодо цих членів родини не запитують.

У довшій анкеті респондентів просять вказати розмір орендної плати, яку вони платять щомісяця. Верхня дужка — «10 000 юанів або вище» ($1495, $1 6,6903 китайських юаней). Це набагато вище, ніж найвищий рівень «3000 юанів або вище» під час перепису населення 2010 року, що відображає різке зростання вартості власності за останнє десятиліття в Китаї та вищу вартість життя.

Також у другій анкеті респондентів вперше просять вказати, чи є вони власниками автомобілів. Вони повинні додатково розкрити загальну вартість усіх автомобілів, якими вони володіють, вказуючи на збільшення приватного багатства, створеного за останні 10 років. Жодних інших активів, таких як кількість майна, що належить, не вимагається розголошувати.

Раніше респондентів запитували, чи мають вони дозвіл на проживання в містах чи селах за десятилітніми системами реєстрації домогосподарств «хуку». Під час цьогорічного перепису респондентів просто запитують, чи мають вони права управління сільською землею, що відображає відновлену увагу Пекіна до земельних ресурсів у сільській місцевості та їх використання. Вся сільська земля належить місцевим колективам, а не державі. Фермери мають право користуватися землею, що належить їхньому місцевому колективу за довгостроковими контрактами, і можуть здавати в оренду управління своєю землею іншим, якщо бажають.

Під час перепису населення 2010 року громадянам віком від 60 років було запропоновано описати загальний стан здоров'я. Цього року їх вперше запитують про їх життєвий стан — чи живуть вони самі, з партнером, зі своїми дітьми чи в установі. Китай стикається з тим, що експерти називають «демографічною бомбою сповільненого дії» після багаторічної політики «одна родина — одна дитина», від якої влада остаточно відмовилася в 2016 році. У 2018 році майже п'ята частина громадянин Китаю була у віці 60 років і старше — загалом 249 мільйонів людей .