Китай тестує економіку країни на випадок запровадження проти неї санкцій — ЗМІ

Влада КНР проводить всебічний «стрес-тест» для економіки, щоб подивитися, як на країну вплинуть санкції, які Захід наклав проти рф.

Про це пише The Guardian з посиланням на джерела.

За їхніми словами, що дослідження почали проводити вкінці лютого — на початку березня. Крім того, декільком китайським відомствам доручили розробити «відповідь» на випадок аналогічних з росією санкцій.

Зокрема, Міністерства фінансів та Центрального банку Китаю провели 22 квітня зустріч із банками, включаючи HSBC. Вони обговорювали, як можуть захистити активи країни, які знаходяться закордоном.

Як пише видання, китайська влада не уточнила навіщо вдалася до подібних заходів. Одне з джерел зазначило, що дипломати КНР консультувалися з експертами, аби зрозуміти перспективи конфлікту.

«Пекін вважає, що якщо західні союзники на чолі зі США могли вжити таких заходів проти Москви, вони здатні зробити те саме і щодо Китаю. Тому йому необхідно знати, наскільки насправді є стійкою країна», — зазначив Тун Чжао, старший науковий співробітник Фонду Карнегі в Пекіні.

За його словами, так Китай перевіряє чи витримає економіка, якщо він надасть матеріальну підтримку рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Євросоюз може ввести санкції проти патріарха Кирила — ЗМІ