Китай випробував систему масового запуску дронів-камікадзе
Popular Science

Китайська академія електроніки та інформаційних технологій випробувала систему масового запуску дронів-камікадзе.

З установки можна одночасно випустити 48 безпілотників. Безпілотники оснащені висувним крилом, кожен дрон несе на собі осколочно-фугасний снаряд.

 

Який саме безпілотник задіяли у випробуваннях, неясно, пише видання Business Insider. За припущенням ЗМІ, це CH-901 — перший тактичний ударний безпілотник Китаю.

Китайська академія електроніки та інформаційних технологій, дочірня компанія китайської державної корпорації China Electronics Technology Group, оприлюднила відео тесту, проведеного у вересні. Під час нього китайська легка тактична машина випустила рій боєприпасів, що широко відомі як безпілотники-самогубці або камікадзе.

Так Китай представив БПЛА, наповнені вибухівкою, які можуть літати над полем бою та полювати на цілі. Оборонна фірма випробувала їхній рій із задньої частини вантажівки.

На відео випробування, про яке вперше повідомляло видання The War Zone, також помітно, як рій безпілотники розгортали з вертольота.

Ракета-носій на вантажівці має в цілому 48 чарунок, що свідчить про те, що одна вантажівка може запустити десятки боєприпасів, які заповнюють «пробіл» між крилатими ракетами та іншими бойовими БПЛА.

БПЛА може бути використаний проти особового складу, легкої техніки та потенційно ворожої бронетехніки. CH-901 схожий на Switchblade — американську систему, яка вперше була представлена ​​в 2011 році й застосовувалася в бою, хоча китайський безпілотник набагато важчий.

Ближче до кінця відеозапису CAEIT можна побачити рій щонайменше з 11 безпілотників, які літають разом. Оператор, оснащений планшетом, який, здається, є платформою командного інтерфейсу, вибирає кілька цілей для взаємодії безпілотників.

Незрозуміло, чи ця система вже була розгорнута у Народно-визвольній армії Китаю.

За останні роки Китай домігся значних успіхів. CAEIT встановив рекорд, керуючи 200 БПЛА одразу два роки тому. Китай також неодноразово демонстрував великі ройові операції зі стандартними квадрокоптерами.

 

В Україні будуватимуть підприємство з виробництва військових дронів