Китай визнав усі операції із криптовалютами незаконними. Курс біткоїна обвалився
Pixabay

Центральний банк Китаю оголосив всі транзакції з криптовалютою «незаконними» і заборонив закордонним криптовалютним біржам надавати послуги інвесторам в країні.

Про це пише Reuters.

«Вся криптовалюта, включаючи біткоїн і Tether, не є законними платіжними засобами і не можуть використовуватися на ринку», — сказано у повідомленні Цетробанку Китая.

Крім того регулятор заборонить фінансовим установам, платіжним компаніям і інтернет-фірмам сприяти торгівлі криптовалютою і посилить моніторинг ризиків, повʼязаних з такою діяльністю.

Агентство Китаю з економічного планування заявило, що зупинка видобутку криптовалют та боротьба з ними є важливими для досягнення цілі щодо викидів вуглецю.

У зв'язку з цим, курс біткоїна 24 вересня обвалився на 8%, до приблизно $41000 і це падіння продовжується, пише Bloomberg.

Боротьба Китаю з криптовалютою

У червні курс провідних криптовалют кілька днів продовжувати падати. Сталося це після того, як влада Китаю розпорядилася закрити кілька центрів майнінгу криптовалюти, що є одними з найбільших у світі.

У травні майнінг криптовалюти обмежили також в провінції Внутрішня Монголія.

Крім того, Народний банк Китаю видав розпорядження, в якому закликав платіжний сервіс Alibaba й низку фінустанов не підтримувати транзакції, пов’язані з обігом криптовалюти.

І це були не перші кроки КНР із обмеження криптовалюти: її обіг заборонили ще у 2017 році, але це не зупинило розвиток ринку.

У травні Народний банк Китаю заявляв, що криптовалюти не є реальними валютами; тоді це так само призвело до падіння курсу криптовалют.

Але офіційної заборони до цього часу не було.

Раніше Chas News повідомляв, що 7 вересня Сальвадор став першою країною світу, яка визнала біткоїн платіжним засобом.

Майнінг біткоїна споживає майже 0,5% всієї електроенергії, яку використовує людство