Китай заборонив маленьким містам будувати хмарочоси. З чим це пов'язано?
Pixabay

Китай заборонив малим містам країни зводити «надвисокі будівлі». Таким чином у країні хочуть придушити «проєкти марнославства».

Про це пише BBC.

У містах із населенням менше трьох мільйонів заборонять будувати хмарочоси висотою понад 150 м.

Містам з більшим населенням заборонять зводити будинки заввишки понад 250 метрів. Зазначимо, що у країні вже існує заборона на будівництво будівель заввишки понад 500 м.

Якщо місто із населенням менше трьох мільйонів людей захоче збудувати хмарочос вище 150 м, то необхідно буде запрошувати спеціальний дозвіл. Однак місто «за жодних обставин» не зможе звести будинок висотою понад 250 м.

Також, міста з населенням понад три мільйони людей можуть подати заявку на будівництво хмарочоса заввишки понад 250 м, але із «жорсткою забороною» на будівництво понад 500 м. За порушення цих правил того, хто видасть дозвіл, притягуватимуть до «довічної відповідальності».

Китайські ЗМІ пишуть, що хмарочоси можуть знадобитися у багатолюдних містах, таких як Шанхай і Шеньчжень, однак в інших містах їх побудували в основному з міркувань марнославства.

У Китаї знаходяться одні з найвищих будівель у світі, зокрема, 632-метрова Шанхайська вежа та 599-метровий фінансовий центр Ping An у Шеньчжені.

Країна все частіше вживає жорстких заходів щодо будівельних проєктів і критикує одержимість місцевих архітекторів будівництвом нових будівель.

Раніше Chas News повідомляв, що у китайських регіонах сім'ям платять, щоб ті народжували більше дітей.

Через обвал будівлі готелю в Китаї загинули вісім людей