Китайські урядові хакери перед початком війни атакували Україну — ЗМІ (оновлено)

Китайські хакери, які працюють за наказом уряду, атакували українські військові та енергетичні об’єкти перед вторгненням росії.

Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела та внутрішні документи Служби безпеки України.

За їхніми даними, вони свідчать, що китайський уряд координував кібератаки на понад 600 веб-ресурсів, що пов’язані з органами української влади. Вони почалися в день завершення олімпіади у Пекіні 20 лютого, найактивніше атакували у переддень вторгнення — 23 лютого.

З сайтів Державної прикордонної служби, Ради національної безпеки і оборони та Міністерства оборони, так і цивільних об’єктів, на кшталт Національного банку, Міністерства фінансів, Держатомрегулювання та «Укрзалізниці» намагалися вкрасти дані або видалити інформацію щодо інфраструктури.

Зокрема, зазначили, що сайти Державної інспекції ядерного регулювання на атакували більше тисячі разів.

Як пише виданя, це може бути прямою причетністю Китаю до вторгнення, а також підтверджує те, що у КНР знали про плани путіна.

Водночас зазначили, що жодна китайська кібератака не зазнала успіху.

Оновлення від 23:11. В СБУ зазначили, що не надавали виданню жодної інформації. Зазначили, що наразі відомство немає таких даних і жодне розслідування з цього приводу не ведеться.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський банк, який не відключили від SWIFT, продовжує фінансувати війну — розвідка