Китайські вчені створили «ШІ-няню», щоб доглядати за ембріонами в штучних утробах
Unsplash

Дослідники з Інституту біомедичної інженерії та технологій Сучжоу розробили «ШІ-няню» («няню — штучний інтелект»), яка доглядає за ембріонами у спеціально створених матках.

Поки що це лише ембріони тварин (мишей), але вчені переконані, що технологію можна буде випробувати і на людях, пише SCMP.

Штучна матка — це конструкція з кількома контейнерами зі спеціальною сумішшю, в яку кладуть зародки. Там вони розвиваються, а «ШІ-няня» їх доглядає.

Система стежить за станом здоров’я ембріонів, регулює температуру, забезпечує зародки повітрям і живить їх. Якщо ембріон помирає, штучний інтелект повідомляє про це дослідникам, щоб вони вилучили зародок з матки.

Вчені сподіваються, що їхня робота допоможе вивчити процес формування плоду та формування дефектів. Знову ж таки, поки це стосується лише тварин, адже експерименти над людськими ембріонами заборонені законом.

Раніше Chas News писав, що вчені з Китайської академії наук на замовлення прокуратури розробили робота, який сам може пред’явити обвинувачення затриманому.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

У Південній Кореї штучний інтелект навчили виявляти людей, які планують вчинити самогубство