Кияни обрали нові назви для станцій метро «Площа Льва Толстого» та «Дружби народів»
Київський метрополітен

Жителі Києва проголосували за перейменування ще семи міських об'єктів, чиї назви пов'язані з рф.

Про це повідомляють на сайті Київської міськради.

«У столиці вже перейменовано понад 200 вулиць, провулків, проспектів, бульварів та площ. І врешті решт, ми перейшли до перейменування станцій столичного метрополітену», — заявив секретар міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, станцію «Площа Льва Толстого» перейменують на «Площу Українських героїв». А замість вулиці Льва Толстого з'явиться вулиця гетьмана Скоропадського. Станція «Дружби народів» отримає назву «Звіринецька».

«Ми будемо мати дві вісі на центральній мапі Києва. Перша вісь почнеться від Європейської площі, пройде через Майдан Незалежності, Бессарабську площу, і завершиться площею Українських Героїв. А друга — від вулиці Володимирської, пройде через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Скоропадського, Симона Петлюри та завершиться центральним залізничним вокзалом», — пояснив Бондаренко.

Також він додав, що проєктну станцію метро «Проспект Правди» перейменують на «Варшавську», а проспект Визволителів — на проспект Георгія Нарбута.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Харкові перейменували театр імені Пушкіна