Кияни зможуть зробити щеплення від COVID-19 у центрі вакцинації без запрошення
УНІАН

На цих вихідних мешканці Києва зможуть вакцинуватися від коронавірусу в Міжнародному виставковому центрі в порядку «живої черги», записавшись через додаток «Дія».

Влада міста хоче мінімізувати черги, щоб більше охочих могли зробити щеплення, повідомив Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

Зазначається, що процес вирішили реорганізувати через досвід минулих вихідних. За словами заступника голови КМДА, охочих щепитися від COVID-19 серед зареєстрованих у мобільному додатку «Дія» виявилося більше, ніж тих, хто надав попередню згоду під час запрошень по телефону. Із 7 тис. людей підтвердили бажання вакцинуватися лише 560 осіб.

Для оптимізації процесу вакцинації у виставковому центрі прийняли рішення розмежувати потоки киян, які прийдуть на щеплення.

У першій черзі будуть люди, до яких зателефонували та запросили на певний час. У другій же стоятимуть ті, хто записався в «Дії», але такого запрошення поки не отримав. Ці громадяни можуть або дочекатися виклику, або вакцинуватися у порядку «живої черги».

Запрошені будуть показувати повідомлення з датою, часом та номером вакцинальної бригади. Якщо людина запізнилася, вона також може вакцинуватися, приєднавшись до черги бажаючих без запрошень.

Як ми писали раніше, у Києві відкрили пілотний центр вакцинації від коронавірусу в Міжнародному виставковому центрі. Щеплення роблять вакциною CoronaVac. 

У Бразилії від COVID-19 вакцинували майже все доросле населення міста. Смертність впала на 95%