Кличка запросили на засідання РНБО, але він відмовився. В ОП мера закликали «повернутися в реальність»
УНІАН

20 серпня Віталія Кличка, мера Києва, запросили на засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО). Однак він відмовився.

Як написав міський голова у Facebook, йому зателефонували за дві з половиною години до початку зібрання, і він «фізично не зможе бути присутнім».

Кличко пояснив це поїздкою на Чернігівщину у справах Асоціації міст України після перевірки робіт на Подільсько-Воскресенському мосту.

Відповідь Офісу президента на відмову Кличка взяти участь в засіданні РНБО

«Українська правда» взяла з цього приводу коментар в ОП. Відповідь отримали від Михайла Подоляка, радника керівника Офісу президента.

За словами посадовця, пояснення Кличка в ОП вважають відмовками. «Так чи інакше, в черговий раз бачити коментарі Кличка про «перевірку робіт» на Подільському мосту надзвичайно смішно», — зазначив Подоляк.

Радник керівника ОП вважає, що двох з половиною годин цілком вистачить, аби повернутися з Чернігівської області до Києва. «У будь-якому випадку, Кличку пора повертатися — перш за все, в реальність», — заявив чиновник.

Подоляк також додав, що голова Київської міської державної адміністрації (яким є Віталій Кличко) «і так мав би бути сьогодні в Києві, де будівельні рейдери розгромили черговий об'єкт історичної спадщини». 

Мова, ймовірно, про історичну садибу Барбана, яку сьогодні вночі зніс забудовник. Перед цим там протестували активісти, відбулося кілька сутичок із поліцією.

КМДА та Міністерство культури вже встигли обмінятися з цього приводу взаємними звинуваченнями.

Кличко пообіцяв відкрити мінімум одну станцію метро у Києві до кінця 2021-го