Кличко хоче відновити очне навчання у початковій школі попри локдаун
Pixabay

Посилений карантин діє в Україні з 8 до 24 січня. Кабмін заборонив під час локдауну роботу шкіл. Заклади могли оголосити на цей час канікули або змінити очну форму навчання на дистанційну.  

Проте мер Києва Віталій Кличко планує відновити очне навчання для учнів молодших класів попри карантинні обмеження. Очільник столиці назвав онлайн-заняття неефективними. Про це чиновник розповів у Facebook.

Держслужбовець зазначив, що перебування дітей в старших групах садочків і в молодших класах майже не відрізняється від навчання у школах.

«Хочу повідомити, що я звернувся до Міністерства освіти і науки та уряду з тим, аби відновити навчання у молодшій школі. Все для того, щоб учні 1 — 4 класів могли відвідувати школу. Бо, якщо в нас працюють садочки, то було б логічно, щоб працювала і молодша школа», — наголосив він.

 

Друзі! Столичні школи, після канікул, розпочали дистанційне навчання. Хочу повідомити, що я звернувся до Міністерства...

Posted by Віталій Кличко on Wednesday, January 13, 2021

Кличко каже, повернення в школи учнів 1 — 4 класів поліпшить процес навчання, а також дозволить батькам спокійно працювати.

Дитячі садки зараз працюють у звичному режимі, нагадав міський голова. Наразі в столиці на карантин не зачинили жоден із садочків. Однак тимчасово закриті 57 груп у 53 дитсадках. Столичні садочки укомплектовані на 50%, підсумував мер. 

Напередодні у МОН заявили, що зарплати освітян зросли на 20% з 2021-го. 

Раніше ВР призначила Шкарлета очільником Міносвіти. 

Chas News повідомляв, що у МОЗ хочуть продовжити жорсткий карантин. 

Частина школярів на канікулах, а частина — на дистанційному навчанні