Кличко підтвердив, що цьогоріч у Києві подорожчає проїзд
iStock

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міськрада не підвищуватиме вартість проїзду у громадському транспорті Києва до 20-25 грн.

Однак проїзд все одно подорожчає, каже очільник столиці в ефірі телеканалу «НАШ».

«Проїзд в місті Києві найдешевший взагалі по Європі… Мери інших міст вже підняли тариф на проїзд — і у Львові, і в Запоріжжі. У нас транспортна галузь дотаційна, майже 3 млрд гривень ми дотуємо... Одне можу сказати, що ця тема — підняття тарифу — назріла, але можу гарантувати, що до 25 чи 20 гривень, до таких цифр піднімати ні в якому разі ми не плануємо», — запевнив Кличко.

У Черкасах «заєць» утік через вікно тролейбуса, щоб не платити за проїзд (відео)

Мер не сказав, на яку суму може здорожчати проїзд у Києві. Голова Києва не виключає, що про підвищення буде відомо уже влітку. Без економічного обґрунтування підвищувати ціну на проїзд не будуть, додав Кличко.

У коментарі виданню «Сьогодні» Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА, також припустив, що тариф на проїзд можуть підняти до кінця літа.

«Найімовірніше, так і буде. Є відпрацьована процедура обговорення та затвердження нових тарифів на проїзд, вона займе приблизно стільки часу», — сказав він.  

«Дорожче, ніж у Києві». У Львові підвищилась вартість проїзду у громадському транспорті