Кличко заявив, що Київ вже через декілька днів опиниться в «червоній» карантинній зоні
УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко попередив, що столиця вже через декілька днів опиниться в «червоній» зоні карантину.

Про це він заявив під час брифінгу.

«Київ звертається до уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у «помаранчевій зоні», тобто зробити те, що виключно в компетенції уряду», — сказав мер.

Високопосадовець попросив МВС, МОЗ, Мінінфраструктури і Держпродспоживслужби посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів.

«Зокрема, щодо проведення масових зібрань, дотримання маскового режиму, роботи торгових закладів, ресторанів та кафе, заповненості громадського транспорту, проведення спортивних змагань. Наприклад, на четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усіх регіонів приїдуть багато глядачів — до 35 тисяч. В нинішній ситуації це може бути другим Буковелем», — наголосив чиновник.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав місцеву владу посилювати карантинні обмеження за необхідності.

«В Україні продовжує працювати адаптивний карантин, а це значить, що місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. Тому я закликаю місцевих керівників не очікувати вказівок, а приймати необхідні рішення. Бачите збільшення хворих, бачите збільшення госпіталізації — впроваджуєте додаткові обмеження», — сказав він на засіданні уряду.

За його словами, якщо всі дотримуватимуться протиепідемічних обмежень і скорочуватимуть соціальні контакти, то новий локдаун вводити не буде необхідності.

Однак більшість областей перейде в «червону» зону, то уряд буде змушений обмеження посилити.

Chas News повідомляв, що у Львові запроваджують посилений карантин на 10 днів. 

«Другий Буковель». Кличко лякає нестачею ліжок у лікарнях Києва