Клірик УПЦ (МП) за підтримки Шарія організовував провокації біля Лаври у Києві — СБУ

Служба безпеки повідомила про підозру ченцю УПЦ (МП), який організовував провокації у Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року.

За даними слідства, клірик є одним із найближчих соратників митрополита Павла (Лебедя).

Під виглядом «акцій протесту» він сподівався максимально розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві. З цією метою він дистанційно координував свої дії з прокремлівським блогером Анатолієм Шарієм. Той «інструктував» ієродиякона щодо запису та поширення провокативних відео штучних заворушень біля Лаври.

Відзняті стріми одразу підхоплювали російські телеканали та інтернет-ресурси.

Також у листуваннях з вірянами клірик виправдовував збройну агресію рф проти України та вихваляв вище військово-політичне керівництво росії. При цьому він регулярно намагався дискредитувати Сили оборони, у тому числі захисників Маріуполя.

Під час обшуків за місцем правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, більше десяти мобільних телефонів і майже 300 сім-карток із доказами злочинних дій.

У результаті йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Священника УПЦ (МП) засудили до двох років в'язниці за вихваляння Гіві та Мотороли