КМІС назвав улюблені свята українців. Новий рік та 8 березня опустились в рейтингу

Найпопулярнішими святами в Україні є Різдво та Великдень, показало опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Ці дати відзначають близько 70% українців. Також популярними виявились День Незалежності України (64%) і День захисників і захисниць України (58%).

У порівнянні з 2021 роком зросло значення всіх державницьких свят. День Незалежності України до початку повномасштабної війни з росією цінували лише 37% населення, а зараз — 64%. День захисників і захисниць України був популярним лише серед 29%, а зараз — серед 58%.

Погіршилось ставлення до Міжнародного жіночого дня 8 березня. Це тенденція останніх років, і якщо ще у 2017 році це свято було одним із найбільш улюблених і його відзначали як улюблене 49% населення, то зараз — лише кожний п’ятий (21%)

Популярним святом залишається Новий рік, його відзначають 47% населення. Але зараз він трохи опустився в рейтингу, який традиційно очолював разом із Різдвом Христовим та Великоднем. 

улюблені свята українців

Суттєво зменшилася популярність Дня Перемоги (з 30% до 11%) і Дня праці 1 травня (з 12% до 4%).

популярні українські свята

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Найкращі привітання з 8 березня: у віршах, прозі та листівках