КНДР відправила росії 5 млн снарядів та десятки балістичних ракет — Південна Корея

Північна Корея відправила до росії контейнери, які можуть вмістити майже 5 млн артилерійських снарядів, а президент росії володимир путін, ймовірно, попросить ще більше під час свого візиту до Пхеньяна.

Про це в інтерв'ю Bloomberg заявив Шин Вон Сік, міністр оборони Південної Кореї.

Снаряди подібні до тих, які рф вже використовувала у війні з Україною.

«Очікується, що Путін прагнутиме більш тісної співпраці у військовій сфері з Північною Кореєю, особливо у військових поставках, таких як артилерійські снаряди, які необхідні, щоб скористатися шансом на перемогу», — сказав Шин.

Він також сказав, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти путіну атакувати Україну.

В обмін на боєприпаси росія відправила Північній Кореї технології, які допоможуть у її планах розгортання безлічі шпигунських супутників, а також звичайних озброєнь, таких як танки і літаки.

Зазначається, що боєприпаси, відправлені КНДР після зустрічі путіна та Кіма у росії у вересні 2023 року, ймовірно, набагато перевершили те, що було відправлено США та ЄС Україні. Це дозволило силам Кремля атакувати Україну, оскільки вона змушена була нормувати боєприпаси через виснаження запасів, а допомога затримувалася в Конгресі США.

Нагадаємо, путін збирається відвідати Північну Корею вже наступного тижня. Поїздка туди стане першою з липня 2000 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Північна Корея і росія можуть планувати військову провокацію перед виборами у США — ЗМІ