«Книга року BBC 2023»: хто отримав літературну премію (фото)
ВВС Україна

Літературну премію «Книга року BBC-2023» здобув роман «Драбина» Євгенії Кузнєцової від «Видавництва Старого Лева». Про це повідомляє ВВС Україна.

«Це по-справжньому народний роман про війну, який не міг не стати Книгою року ВВС 2023», — наголосила головний редактор ВВС Україна та голова журі премії Марта Шокало.

Євгенія Кузнєцова Драбина книга року ббс 2023

У номінації дитяча Книга року перемогла книга Івана Малковича «Анна Ярославна: київська князівна — королева Франції» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

іван малкович книга року ббс 2023

«Цю книжку хочеться не лише читати, а й уважно роздивлятися. Читаєш і уявляєш Анну у пурпуровій сукні, як вона листується з папою Римським, підписує у Парижі королівські акти і сумує за Києвом», — зазначила у рецензії кореспондентка BBC Україна Діана Куришко.

У номінації есеїстика переміг Ростислав Семків і його «Пригоди української літератури» видавництва «Темпора».

Ростислав Семків книга року ббс 2023

«Книжки бувають хороші, а бувають, як «Пригоди української літератури» — віхові. Ростислав Семків створив захопливу літературознавчу оповідь, яка нагадує про силу літератури в часи великих потрясінь. Годі уявити книжку, яка би більше пасувала суті нашого конкурсу, як ця», — наголосила Шокало.

Книзі року ВВС вже 19 років. Цього разу журі обирало фіналістів серед 40 видань.

Переможець у кожній номінації отримує премію у розмірі £1 000 в гривнях, а видавці книг-переможців зможуть використовувати логотип премії «Книга року ВВС» на наступних виданнях.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Назвали найкращі книги 2023 року за читацькими вподобаннями