КНУ імені Тараса Шевченка знову очолив 79-річний Леонід Губерський —  тимчасово, з 30 жовтня і до призначення нового керівника
Педагогічна преса

Київський національний університет імені Тараса Шевченка продовжує очолювати професор Леонід Губерський, який керував вишем від 2008 року.

Обов’язки ректора він виконуватиме тимчасово – з 30 жовтня і до призначення нового керівника.

Наказом Міністерства освіти і науки України №396-к від 30 жовтня 2020 року обов'язки ректора КНУ імені Тараса Шевченка з 30 жовтня 2020 року і до призначення ректора покладено на Леоніда Васильовича Губерського.

Він — доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, заслуженого працівник освіти України, лауреат Державної премії України в галузі освіти, йдеться на сайті університету.

Список кандидатів на посаду ректора КНУ раніше публікували в групі «Новини вищої освіти» на Facebook. На цю посаду балотується 11 претендентів, серед яких колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин. Коли відбудуться вибори, поки що невідомо. 

Губерський став ректором КНУ ім. Тараса Шевченка з 28 жовтня 2008 року. 20 жовтня 2015 року Губерського переобрали на посаду ректора КНУ. Загалом він працює в університеті майже 50 років – з 1973-го.

 

Прессекретар Зеленського виграла справу про хабар в КНУ ім. Шевченка