Колаборанта Сальдо підозрюють у викраденні майже трьох тис. тонн зерна

Так званому «губернатору» Херсонщини Володимиру Сальдо оголосили підозру у викраденні майже 3 тис. тонн українського зерна.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та поліції Херсонської області.

За даними слідства, підозрюваний у 2022 році став так званим «губернатором» Херсонщини. На окупованій території він тиснув на місцевий бізнес та сприяв розкраданню підприємств.

Восени 2022 року він наказав створити тимчасову адміністрацію на захопленому «Херсонському комбінаті хлібопродуктів». Це підприємство, яке займалося зберіганням та відвантаженням зерна на морський, автомобільний та залізничний транспорт. У його сховищах було понад 30 тис. тонн зернових і технічних культур. 

Правоохоронці повідомляють, що «губернатор» віддав наказ вивезти зерно із Херсона. 

«Ворог встиг вивезти трьома баржами з окупованого обласного центру на підконтрольні території рф врожай ячменю 2021 року, вагою понад 2,8 тис. тонн і вартістю майже 15 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Колишньому депутату Херсонської міськради заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України — віддання наказу порушити закони та звичаї війни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Бєлгородській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального рівня