Колаборанта з Краматорська, який «зливав» позиції ЗСУ, засудили до 11 років позбавлення волі

Жителя Краматорська, який передавав окупантам дані про позиції ЗСУ, засудили до 11 років позбавлення волі.

Про це повідомили в СБУ.

Чоловік добровільно співпрацював з рф. Після 24 лютого він збирав інформацію про місця дислокації та переміщення українських підрозділів у прифронтових районах Донеччини. Насамперед колаборант намагався дізнатися про бойові позиції ЗСУ в районі Краматорська.

Також чоловік збирав дані щодо розташування бомбосховищ, протитанкових і інших загороджувальних споруд на території міста, повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

Інформацію агент передавав своїй однокласниці. Жінка входить до складу одного з терористичних угруповань «днр» і перебуває на тимчасово окупованій території сходу України. Саме вона «звітувала» ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників.

Отриману інформацію окупанти планували використати для підготовки і проведення ракетних ударів по Краматорську.

Співробітники Служби безпеки затримали ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів на території регіону у березні 2022 року. Під час обшуку у зловмисника знайшли мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

Суд визнав винним чоловіка за участь у терористичній групі. Йому призначили покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Начальник розвідки Буданов відвідав українські позиції в Бахмуті (фото)