Колаборантка «няш-мяш» Поклонська несподівано зізналась у «любові до України», але війну війною не назвала

Наталія Поклонська, колишня прокурор АР Крим, яка у 2014 році зрадила присязі і під час окупації півострова перейшла на бік окупантів і таким чином зберегла посаду вже у контрольованому росією Криму, згадала про своє українське коріння і заявила, що «любить Україну». 

Про це вона заявила в інтервʼю на Youtube-каналі «Скажи Гордєєвій».

Поклонська визнала, що «те, що відбувається — це катастрофа», але прямо не сказала, що в Україні відбувається війна. Таким чином, Поклонська дотримується офіційної позиції кремля, який називає повномасштабне вторгнення в Україну «спеціальною операцією».

Під час інтервʼю зрадниця повідомила, що не вважає, що в Україні всі бандерівці. 

«Там не бандерівці, там не всі бандерівці, там люди. Їм треба допомагати», — сказала Поклонська.

Також колаборантка зізналася, що Україна — це не росія: «Там по-іншому влаштовано суспільство. Там протягом восьми років, я не була присутньою, я не знаю, як розвивалося життя, просто зі слів знаю, але там уже сформовано щось своє, вже люди вбудувалися в те суспільство, і стали виживати по-своєму».

Але на цих словах, видно, любов до України скінчилась і Поклонська фактично закликала Володимира Зеленського, президента України, до капітуляції перед вимогами москви.

«Його (Зеленського — Прим. ред.) зараз як героя показують у Європі. А, як на мене, так просто (треба) зберегти життя людей, зробити все для цього можливе, аж до капітуляції. Я б обрала життя людей. За будь-яку ціну. Їх треба зберегти. Народ би зрозумів», — стверджує Поклонська.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін призначив Поклонську послом в Кабо-Верде. Україна звернулася до уряду держави (оновлено)