Коли йдеш на весілля, а виголошуєш політичну промову. Саме так зробив Трамп
Getty Images

Дональд Трамп з'явився на весіллі на курорті Мар-а-Лаго у Флориді цими вихідними. Там  він у промові критикував Джо Байдена, Китай та Іран.

Попередній президент заволодів мікрофоном на церемонії, став навпроти музичної групи, яка мала грати, й дуже швидко перейшов до політики.

Він пригадав ситуацію на кордоні з Мексикою. Вже традиційно він згадав і президентські вибори у листопаді, які він програв.

«Вже скучили за мною?» — запитав він під схвальні вигуки натовпу.

«Я отримую багато повідомлень про кордон, про Китай, про Іран. Ми були готові укласти угоду, вони були готові на все, вони б усе зробили. А цей хлопець (Байден — Прим. ред.) приходить і скасовує санкції, а потім каже, що тепер ми хочемо домовлятися», — сказав Трамп у відео, яке поширив розважальний вебсайт TMZ.

Президент Байден, між тим, не скасовував санкцій проти Ірану.

У лютому Білий дім під керівництвом Байдена відкликав вимогу адміністрації Трампа про те, щоб Рада Безпеки ООН вводила міжнародні санкції проти Ірану за порушення ядерної угоди.

Потім Трамп розкритикував адміністрацію Байдена через ситуацію на південному кордоні з Мексикою. Після приходу Байдена кількість людей, які туди прибувають, зросла. Серед них — сотні неповнолітніх без супроводу, яких утримують в ізоляторах для мігрантів.

Ситуація на кордоні погана. Найгірша, ніж будь-коли. Те, що відбувається з дітьми, вони живуть у злиднях. Такого життя ще ніхто не бачив. Ніколи нічого подібного не було

За адміністрації Трампа тисячі сімей мігрантів були розлучені з дітьми з 2017 по 2018 рік.

Потім він згадав свій нещодавній програш на виборах президенту Байдену, який Трамп оскаржував.

«Вони сказали, пане, наберіть 66 млн голосів, і вибори завершаться. Я набрав 75 млн голосів, і ви бачили, що сталося», — сказав він.

Цифра у 75 млн голосів була майже правдою, оскільки Трмп зібрав близько 74,3 млн. У будь-якому випадку, його проблема полягала в тому, що Байден отримав 81,3 млн.

Нарешті під кінець Трамп виголосив тост за «чудову і красиву пару», Джона та Меган Арріго.

Трамп не вперше з'являється на весіллях своїх прихильників.

У 2019 році тодішній президент виступив на святкуванні у своєму гольф-клубі в Нью-Джерсі, де змусив наречених та гостей скандувати: «США! США!».

«Докорінно змінить правила гри». Дональд Трамп планує запустити власну соцмережу