Коли Starlink стане доступним для цивільних в Україні? Пояснює Держспецзв’язку

В Україні тимчасово обмежили користування супутниковим інтернетом Starlink цивільними особами.

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

«Масове використання супутникового інтернету Starlink може частково впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових. Тому використання терміналів для доступу в мережу від компанії SpaceX споживачами, окрім об’єктів критичної інфраструктури, наразі обмежене», — йдеться у повідомленні.

В Держспецвязку запевняють, що це тимчасова проблема, яка пов’язана з новизною техніки від SpaceX. Для зняття обмежень необхідно провести розрахунки та низку досліджень, які продемонструють, наскільки робота терм

«Про будь-які штучні заборони і обмеження у користуванні інтернетом за допомогою Starlink не йдеться. Усі громадяни й бізнес дістануть можливість доступу до супутникового інтернету після завершення всіх необхідних процедур», — запевнили у відомстві.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що надав доручення відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше.

Він також розповів, що наразі в Україні вже працюють більше 10 тисяч станцій Starlink.

Крім того, 19 квітня компанія повідомила, що почала роботу над відкриттям представництва в нашій країні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ідея непогана. В росії прокоментували фейк про знищення супутників Starlink