Коли в українських школах святкуватимуть випускні та пролунає останній дзвоник у 2024 році
Unsplash

Другий рік поспіль українським школярам доводиться навчатися в умовах повномасштабного вторгнення росіян. Водночас цьогоріч, попри війну, у більшості навчальних закладів навчання призупиняти не доводилось, а графіки канікул не змінювались.

Chas News розповідає, коли в Україні для школярів лунатиме останній дзвоник у 2024 році та коли відбудуться випускні для учнів 9 та 11 класів.

Коли буде останній дзвоник 2024

Цьогоріч літні канікули за рекомендацією МОН почнуться 29 червня 2024 року і триватимуть до 31 серпня 2024 року.

Але, оскільки переважно освітній процес тривав за звичним графіком, то у більшості шкіл останній дзвоник пролунає 31 травня. У червні в школах може тривати атестація та компенсаторні заняття та іспити.

Зокрема, у Києві видавати документи про освіту пропонують за таким графіком:

  • з 31 травня до 7 червня — свідоцтво про здобуття початкової освіти;
  • з 13 до 19 червня — свідоцтво про здобуття базової середньої освіти;
  • з 20 до 26 червня — свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти.

Але місцева влада та кожен навчальний заклад може корегувати дату закінчення навчального року, в тому числі і через безпекову ситуацію протягом навчання.

Коли випускний у школах 2024

МОН уже визначило період здачі іспитів. Основна сесія НМТ 2024 буде відбуватися в період з 14 травня по 25 червня.

Саме свято Випускного 11-класники зазвичай відзначають в останню суботу червня та першу суботу після завершення НМТ. Так, свято може відбутися орієнтовно 25—30 червня.

Випускний для учнів 9 класів як правило відбувається раніше. закінчення середньої школи відзначають у середині червня, приблизно 10—21 червня.

Водночас кожен навчальний заклад визначає дату випускного самостійно. Так, навіть в одному населеному пункті дати можуть відрізнятися.

У 2023 році випускні та останній дзвоник відбувалися пізніше, ніж зазвичай. Формат свята залежав від безпекової ситуації у певному регіоні. Подекуди, закінчення школи чи навчального року відбувалось дистанційно. У багатьох містах України самостійно встановлювали дату свята.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

НМТ-2024: як і коли абітурієнти складатимуть його в Україні та за кордоном