Колишній мер Рубіжного здає окупантам проукраїнських активістів — голова Луганської ОВА

Сергій Хортів, колишній мер міста Рубіжне, не просто перейшов на бік російських загарбників, а й передає ворогу інформацію про людей з проукраїнською позицією.

Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської обласної військової адміністрації в ефірі каналу «Дом».

«Ось цей останній випадок з мером Рубіжного. Там зовсім все погано. В тому плані, що мер, крім того, що перейшов на сторону окупантів, він ще й активно з ними співпрацює у плані виявлення українських активістів. Він їх просто здає. Такий уже стовідсотковий зрадник, який здає окупантам людей з проукраїнською позицією», — сказав Гайдай.

Водночас Гайдай додав, що Україна змогла «трохи поламати плани окупантів, які хотіли зробити картинку, як мер міста передає окупантам ключі, і як їх з радістю зустрічають».

Голова Луганської ОВА пояснив, що зробив подання на президента і Зеленський підписав указ про запровадження військово-цивільної адміністрації у Рубіжному.

Це призвело до того, що «мер тепер ніхто» і він не потрібен нікому, навіть окупантам.

1 квітня повідомлялось, що Сергій Хортів, мер Рубіжного, зрадив Україну і перейшов на сторону російських військових. А мережі опублікували відео, в якому Хортів у стилі російської пропаганди називає ЗСУ «нацистами» і закликає скласти зброю.

Раніше Chas News писав, що кожен третій окупант бригади, що звірствувала у Бучі, раніше воював у Сирії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ захопила секретні карти та списки російських військових, знищених на Донеччині