Колишній суддя Чаус знайшовся в селі на Вінниччині. Його сфотографували топлес у сільській раді

Колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого у квітні викрали невідомі в Молдові, знайшовся в селі у Вінницькій області.

Мешканець села Мазурівка на Вінниччині зателефонував в поліцію та повідомив, що впізнав Чауса в своєму населеному пункті, повідомляє «Цензор».

На місце події виїхали правоохоронці. Чаус підтвердив свою особистість і те, що його викрали невідомі особи.

В ЗМІ поширили фотографію Чауса без сорочки у приміщенні сільської ради Мазурівки.

За повідомленням журналіста Юрія Бутусова, Чауса забрали співробітники СБУ та «вивезли невідомому напрямку».

Чим відомий суддя Чаус

Влітку 2016 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викрило Чауса на отриманні хабара у $150 тис. За корупційний злочин йому загрожувало від 8 до 12 років позбавлення волі. Під час обшуку виявили гроші, які суддя дбайливо заховав у скляних банках.

Маючи суддівську недоторканність, Чаус уникнув взяття під варту та залишив територію України. В березні 2017 року його затримали у Молдові. Українська сторона зробила запит про екстрадицію. А Чаус попросив у влади Молдови політичного притулку. Йому відмовили, він опротестував рішення в суді.  

На початку квітня 2021 року глава МВС Молдови Павло Войку повідомив, що Чауса викрали іноземці і вивезло його в Україну.

У травні з’явилось відео, на якому Чаус говорив, що його викрали «дуже впливові люди». Також він повідомляв, що перебуває у безпеці і почуває себе добре.

Залягти на дно в Кишиневі. Хто такий суддя Чаус, про якого зараз говорить Молдова і Україна