Колишнього одеського воєнкома Борисова на виході з СІЗО повторно затримали: деталі

Працівники ДБР затримали у Києві начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова після того, як за нього внесли заставу.

Про це повідомили у пресслужбі Бюро.

За інформацією ДБР, після сплати застави фігурант планував вийти зі СІЗО та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

Правоохоронці відразу ж оголосили йому нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму у понад 142 млн грн (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, одеського воєнкома затримали у 2023 році. Борисову вже було повідомлено про підозри:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану — вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 млн грн, однак поступово суди зменшили суму до 12 млн грн.

Нагадаємо, ЗМІ з'ясували, що під час війни родина Борисова придбала нерухомість й автомобілі вартістю кілька сотень тисяч доларів і віллу в Іспанії за майже €4 млн. За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції Євген Борисов, незаконно збагатився на суму 188 млн грн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Справа Ігоря Гринкевича: слідчі завершили розслідування, справу невдовзі скерують до суду