Колишнього заступника голови ОП Смирнова підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн

НАБУ і САП повідомили колишньому заступнику керівника Офісу президента України Андрію Смирнову про підозру в незаконному збагаченні.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ та САП.

За даними слідства, у період з 2020 по 2022 рр. посадовець набув активи вартістю 17,1 млн грн. При цьому він мав заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі близько 1,3 млн грн.

Упрововж цих років Смирнов придбав дві автівки (Mercedes-Benz, Volkswagen), два мотоцикли (Honda та BMW), три паркомісця в Києві, квартиру у престижному житловому комплексі Львова та земельну ділянку на Закарпатті.

Майже все майно оформлене на рідного брата, проте Смирнов зберіг за собою право розпоряджатися майном. Мотоцикл Honda спочатку був зареєстрований на друга, але потім посадовець переоформив його на себе.

Його дії кваліфікували як незаконне збагачення. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Смирнов обіймав посаду заступника керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з 2019 року до березня 2024 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський призначив нового заступника Єрмака: що про нього відомо