Коло замкнулося. Опитування Зеленського профінансує партія «Слуга народу»
УНІАН

З’явилась відповідь на головне питання до «опитування Зеленського»: за чий рахунок бенкет. Тобто хто профінансує масштабне всеукраїнське опитування, яке президент хоче провести під час місцевих виборів 25 жовтня.

У середу, 21 жовтня, стало відомо офіційно, що фінансуватиме дослідження партія «Слуга народу». Про це «слуги» повідомляють на сторінці своєї політичної сили в Facebook.

«Слуга народу» пояснює, що не проводитиме дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Під час дослідження не буде використано партійної символіки. Особи, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзитполу.

В партії обіцяють, що усі витрати, пов’язані з «опитуванням Зеленського», покажуть у звіті партії, який подається в НАЗК. «Слуги» наголошують, що на дослідження не витратять гроші платників податків. Адже у 2020 році партія «Слуга народу» відмовилася від державного фінансування.

Не питай мене чому