Командир «Бука» розповів, як збив російський літак без пуску жодної ракети (фото)

ЗРК «Бук М1» під командуванням Героя України Ярослава Мельника знищив російський літак, навіть не випустивши по ньому ракету. Про незвичний випадок військовий розповів в інтерв'ю АрміяInform.

«Ми збили літак, не випустивши жодної ракети. Виявили ціль. Увімкнули радар підсвічення. У кабіні рашиста в цей час зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром. Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль. Напевно, це так приголомшило льотчика, що він відразу катапультувався. Літак розбився», — розповів Мельник.

Батарея «Бук М1» під командуванням майора Ярослава Мельника півроку протистояла ворогу на Харківщині. За цей час, ЗРК збив 28 повітряних цілей ворога, зокрема 11 бойових літаків, два вертольоти, дві крилаті ракети та 13 безпілотників.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук, Головнокомандувач  ЗСУ генерал Валерій Залужний та командир зенітної ракетної батареї Ярослав Мельник

5 серпня Мельник отримав почесне звання Герой України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українська ППО України збиває від 50 до 70% ракет рф — генерал-майор