Командир морпіхів закликав врятувати захисників Маріуполя, як це зробив Черчилль у 1940 році

Майор Сергій Волина, командир морпіхів у Маріуполі, у новому відеозверненні розповів про ситуацію на «Азовсталі» і знову закликав владу провести евакуацію захисників міста та цивільних.

За його словами, серед захисників міста — більше 600 поранених різного ступеня тяжкості.

«Їм дуже потрібна медична допомога, тут немає ні умов, ні препаратів, ні персоналу, який міг би їм допомогти. Також є цивільні поранені — ми їм надаємо допомогу настільки, наскільки можемо. Також з нами знаходяться сотні цивільних мешканців, десятки дітей, чимало людей з обмеженими можливостями», — розповів Волина.

Він підкреслив, що ситуація на «Азовсталі» важка і закликав владу провести процедуру екстракції (ексфільтрації).

«Я вже звертався до всіх світових лідерів, дипломатів, Папи Франциска — кричав, наскільки міг — щоби до нас застосували процедуру «extraction», — заявив він.

Як успішний приклад екстракції він навів евакуацію британських та французьких військ, у 1940 року оточених німецькими військами на узбережжі біля Дюнкерка. Тоді успішний порятунок військових організував британський уряд на чолі з Вінстоном Черлиллем.

«В результаті операції були врятовані близько 300 000 людей. Евакуацію проводили, як тільки могли: катерами, кораблями, цивільними суднами, риболовецькими шхунами. Рятували людей і цивільні, і військові, і різні організації, й люди, яким було не все одно», — каже Волина.

«Сьогодні мій основний посил: врятуйте гарнізон «Маріуполь». Застосуйте до нас процедуру extraction. Зараз — не 1940 рік, зараз — 2022. Люди тут просто загинуть. Поранені помруть, а живі — загинуть в бою», — закликав командир морпіхів.

 

Пример процедуры «екстракшн» времён Второй Мировой войны! Операция «Динамо» (Дюнке́ркская операция, Дюнке́ркская...

Posted by Сергей Волына on Wednesday, April 27, 2022

Ексфільтрація (екстракція) — у військовій справі швидкого виведення військових (цивільних, підрозділу тощо) з місця ведення бойових дій чи ворожого середовища у безпечне місце за умови, коли ситуація може призвести до знищення власних військ найближчим часом.

Нагадаємо, 21 квітня путін під час наради з міністром оборони рф сергієм шойгу наказав припинити штурм «Азовсталі». Але попри це по території заводу кожного дня продовжують завдавати артилерійських та ракетних ударів.

При цьому на заводі залишаються близько тисячі цивільних осіб, яких через постійні обстріли не можуть евакуювати.