Командир «Мрії» розповів, хто відповідальний за втрату літаків у Гостомелі

Відповідальність за неухвалене рішення перемістити літаки лежить на керівництві ДП «Антонов».

Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів Дмитро Антонов, командир Ан-225 «Мрія». 

За його словами, 26 січня аеропорт у Лейпцигу (Німеччина) пропонував свої стоянки для усього парку літаків з Гостомеля. 

«Для їх переміщення потрібно було ухвалити рішення. Чесно кажучи, я не знаю, у чому саме були, фінансові чи політичні. Знаю лише, що пропозиція німців одразу не була прийнята українською стороною, продовжувалися якісь переговори», — говорить Антонов.

І додає, що літаки могли вилетіти з Гостомеля будь-якої миті. Окрім «Мрії», їй тоді замінювали двигун (і це не було великою проблемою для того, щоби злетіти на п’яти двигунах). Але повністю справними були Ан-26 і Ан-74.

Командир Ан-225 «Мрія» зазначив, що не знає деталей переговорів про переміщення літаків між «Укроборонпромом» та держпідприємством «Антонов».

«Відповідальність за неухвалене рішення перемістити літаки лежить на керівництві, я його розцінюю як службову недбалість. Навіть у день початку війни був спокій, упевненість, що все буде добре і не треба нікуди летіти. Хоча вже було й пізно кудись летіти. Я не знаю, чому такий спокій був у нашого керівництва. Можливо, це варто з’ясувати під час розслідування, що зараз проводиться», — додав Антонов.

27 лютого російські окупанти знищили легендарний Ан-225 «Мрія» під час атаки на аеропорт «Антонов» у Гостомелі на Київщині. Її, як і деякі інші літаки держпідприємства «Антонов», не встигли перемістити з охопленого боями Гостомеля на безпечні аеродроми. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зруйновану «Мрію» можна відновити з її недобудованої «сестри»
Як виглядає зруйнований Ан-225 «Мрія» зсередини (фото)