Команду студентів-фізиків не випустили на міжнародний турнір, тому їх замінили студентки
Facebook / Ксенія Мінакова

Українська команда для участі в Міжнародному студентському турнірі фізиків складалася винятково із дівчат через заборону чоловікам призовного віку покидати країну.

Цього року конкурс проходив у Колумбії, українська команда посіла на ньому шосте місце з 15-ти, повідомляє ZN.ua.

Представляли нашу державу на турнірі студенти Харківського університету ім. В.Каразіна. Спочатку вся команда складалася винятково із чоловіків, однак це стало перешкодою.

Попри всі зусилля керівництва вузу, освітнього омбудсмена Сергія Горбачова та ексголови МОН Сергія Квіта Міністерство освіти і науки відмовилося клопотати про дозвіл виїзду команди за кордон. Хоча є прецеденти зняття обмежень для спортсменів та артистів.

Тому університет почав готувати запасну команду, яка складалася тільки з дівчат. Участь в конкурсі брали студенти із Колумбії, Бразилії, Великої Британії, Швейцарії, десяти країн ЄС і України. 

У результаті українська команда посіла шосте місце, а студентка Анастасія Романчук отримала диплом найкращого доповідача.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Японські дослідники показали візуалізацію руйнувань у Попасній на Луганщині (фото)