Командувач оборони Києва назвав найбільш реальну загрозу столиці на сьогоднішній день

Не можна виключати ймовірність спроб формування нових ударних угруповань на Київському та Чернігівському напрямках. Проте зараз найбільшою загрозою для української столиці є ймовірність ракетних обстрілів.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів Олександр Павлюк, командувач угруповання сил і засобів оборони міста Києва.

За його словами, раптово або у стислі терміни новий ворожий наступ неможливий.

Проте, у разі успіху противника на Сході, значну частину сил та засобів він може перемістити на Київський напрямок та задіяти у формуванні нового ударного угруповання. Тож, небезпека повторного наступу на Київ лишається.

Водночас, на думку командувача, на сьогодні більш вірогідною є загроза ракетних ударів по Києву. А саме по критичним об'єктам державного управління, військової та цивільної інфраструктури.

Павлюк вкотре закликав усіх киян та гостей столиці не втрачати пильність та вчасно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

«Наразі реальнішою загрозою для нашої столиці є завдання супротивником ракетних ударів по критичних об’єктах державного управління, військової та цивільної інфраструктури. Маємо цьому багато прикладів», — говорить Павлюк.

Також за його словами, довкола Києва створено достатньо ефективну систему ППО, яка здатна захистити місто від засобів повітряного нападу. Однак ймовірність прориву зони ППО у разі масованого ракетного удару все ж таки існує.

Переглянути онлайн-карти повітряної тривоги по всій Україні у реальному часі можна за посиланням.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Київській області спрацювала ППО. Постраждалих та руйнувань немає