Командування рф відчуває тиск через необхідність успіху в операціях на Донбасі — британська розвідка

Британська розвідка повідомляє, що росіяни докладають значних зусиль, щоб захопити населені пункти на Донбасі, однак значного прогресу досягти не можуть.

Зокрема, росія намагається здійснити прорив до Слов’янська та Краматорська і зосереджує сили на околицях Ізюма та Сєвєродонецька.

Метою окупантів на цьому напрямку залишається оточення українських воїнів у зоні ООС. Ворог таким чином хоче ізолювати українських захичників від підтримки чи посилення.

Також у розвідці підтвердили, що ЗСУ вдалось завадити окупантам переправитись через річку Сіверський Донець. 

Підірвавши понтонні переправи ворога, українські бійці знищили і значну частину бронетанкових маневрених елементів принаймі однієї російської БТГр.

Намагання окупантів переправитись через річку є ризикованим кроком, який свідчить про те, що командування росії зазнає значного тиску, щоб досягти прогресу на сході України.

Однак російські війська не досягли жодного значного просування, попри те, що зосередили на Донбасі найбільшу кількість сил після виведення та передислокації підрозділів з Київської та Чернігівської областей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 13 травня