Комітет рекомендує Верховній Раді скасувати переведення часу

Парламентський комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроєкт про скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час.

Про це повідомили у комітеті.

12 липня відбулося засідання, на якому розглянули проєкт закону про обчислення часу в Україні, який і передбачає скасування переведення годинників.

«Законопроект спрямований на захист здоров’я населення, оскільки на думку більшості науковців та лікарів, зазначений порядок обчислення часу в частині щорічного переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад, несе ряд негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян в період адаптації до «літнього» та «зимового» часу», — йдеться в повідомленні.

Зазначають, що цей «сезонний часовий стрибок» призводить до зміни біологічних ритмів людини, що негативно впливає як на фізіологічний, так і на психологічний стан людини. Після переведення часу у громадян погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

«Наукові дослідження пов'язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли. Також доведено, що переведення годинника не допомагає енергозбереженню», — додають у пресслужі.

Крім цього, мета законопроєкту — захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України шляхом встановлення і закріплення на всій без виключення території єдиного часу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.