Компанія Джеффа Безоса продала квиток у космос на аукціоні за $28 млн

Приватна космічна компанія Blue Origin, яка належить Джеффу Безосу, засновнику Amazon, продала квиток на космічний корабель New Shepard за $28 млн.

Про це повідомляє Reuters.

Білет продали під час аукціону в суботу, 12 червня. Торги тривали місяць.

Політ відбудеться вже наступного місяця.

Хто саме полетить в космос разом з Безосом — невідомо. В компанії  Blue Origin вирішили не розкривати ім’я переможця аукціону. Однак, ближче до польоту (20 липня) його ім’я все одно стане відомо.

20 липня, як дату польоту, обрали невипадково. Це 52-га річниця з часів висадки на Місяць американських астронавтів Ніла Армстронга та Базза Олдріна.

«Місце продали особі під номером 107 за 28 мільйонів доларів», — повідомили після закінчення торгів.

Отримані гроші передадуть до фонду Blue Origin, Club for the Future, щоб надихнути майбутні покоління на кар'єру в STEM і допомогти винайти майбутнє для життя в космосі.

Всього в аукціоні брали участь 7,6 тис. осіб зі 159 країн.

Chas News повідомляв, що 7 червня Джефф Безос, ексгендиректор компанії Amazon і голова космічної компанії Blue Origin заявив, що у липні полетить в космос на пілотованому кораблі своєї компанії New Shepard. Якщо все пройде успішно, він стане першим мільярдером на борту космічної розробки, зробленої його компанією.

Рейси New Shepard є субіорбітальніми. Маючи висоту 18 м і ширину 4 м, космічний апарат призначений для вертикального зльоту і вертикальної посадки (VTVL). Його можна використовувати багаторазово.