Компанія Google припинила продавати музику через Google Play

Google припинила продаж музики через онлайн-магазин Google Play. Тепер у компанії немає місця для прямого продажу музики користувачам.

Це спланований крок корпорації. Він був зроблений в рамках поступового закриття сервісу Google Play Music, замість якого Google тепер пропонує користувачам переходити на стрімінговий сервіс YouTube Music. Більш того, Google навіть планувала закрити музичний розділ Google Play помітно раніше — в кінці серпня, але з неоголошених причин затрималася.

У веб-версії Google Play в розділі, де раніше пропонувалася музика, тепер видається таке повідомлення:

«Музичний розділ в Google Play більше не доступний. Щоб продовжити слухати свої треки, перенесіть фонотеку Play Музики в YouTube Music на сторінці music.youtube.com/transfer. Ви також можете завантажити свої дані, використовуючи Google Архіватор, або видалити їх у налаштуваннях облікового запису Play Музики».

Користувачі матимуть можливість перенести свої музичні бібліотеки з Google Play Music на YouTube Music протягом цього періоду. Крім того, компанія вносить зміни до магазину Google Play та Менеджера музики.

Починаючи з вересня 2020 року в Новій Зеландії та Південній Африці користувачі перестали використовувати додаток Google Play Music. Протягом жовтня Google зупиняє цей сервіс для всіх інших світових ринків.  

Google Play Music — це музичний та пoдкастовий стримінговий сервіс та хмарне сховище музичних файлів, якими керує компанія Google. Про відкриття сервісу розробники оголосили 10 травня 2011 року, 16 листопада 2011 року його запустили.

 

СБУ просить у Google та Apple заблокувати російські додатки на своїх електронних майданчиках