Компанія Google вирішила дати $5 млн українським стартапам

Український офіс техногіганту Google повідомляє про створення спеціального фонду підтримки стартапів з України.

Мета фонду Google for Startups Ukraine Support Fund загальним обсягом до $5 млн — фінансова підтримка українських стартапів. Планується, що кошти виділятимуть протягом 2022 року. 

При цьому компанія не претендуватиме на частину в бізнесі профінансованих стартапів. Один проєкт може отримати до $100 тис. Обрані стартапи, які отримають фінансування, зможуть також брати участь у менторській програмі від Google.

«В Україні є сильна та активна спільнота стартапів. В часи війни українська економіка та бізнес стикаються з серйозними проблемами. Є незліченна кількість підприємців по всій Україні, які працюють у надзвичайних обставинах, щоб забезпечити підтримання ліквідності свого бізнесу, продовження діяльності та стимулювання подальших інвестицій. Ці стартапи часто працюють за кордоном зі співробітниками як в Україні, так і в сусідніх країнах. Ми вважаємо, що ці зусилля потрібно підтримувати у будь-який можливий спосіб», — сказано на сторінці Google for Startups Ukraine Support Fund. 

Тут же наведені вимоги до стартапів, які можуть податись на програму підтримки від Google. Це стартапи, які засновані або базувалися в Україні до початку війни, до 24 лютого. В них повинен бути мінімальний життєздатний продукт.

Пріоритетом у виборі стартапів для фінансування будуть проєкти із соціальною місією. Отримані кошти повинні витрачати на розвиток чи відновлення бізнесу, що постраждав від війни, або ж створення нового продукту, що відповідатиме новим викликам. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Український ІТ-сектор допомагає відмовитися від російських розробок