Компанія Nokia більше не постачатиме обладнання в росію
Unsplash

Компанія Nokia заявила про припинення роботи на російському ринку.

У власній заяві вона відзначає, що це пов’язане з війною і не вплине на її фінансові результаті діяльності, адже на російський ринок припало менше 2% продажів компанії за 2021 рік.

Nokia зазначила, що ще з перших днів війни вона зупинила розгортання нових проєктів в росії та всю науково-дослідну діяльність. Проте фірма оголосила своє рішення лише зараз, після прийняття нового пакету санкцій, який серйозно обмежував постачальників телекомунікаційного обладнання. Саме через санкції напередодні про припинення роботи в росії сповістила фірма Ericsson.

Фінська Nokia у власній заяві висловлює занепокоєння виходом з ладу критичної інфраструктури телекомунікаційних мереж в росії і забезпечення росіян можливістю отримувати доступ до інтернету. Саме тому фірма продовжуватиме підтримувати працездатність мереж в росії та готується отримати для цього всі необхідні ліцензії, потрібні для роботи в умовах санкцій. 

Chas News повідомляв, що наприкінці минулого тижня розробник ноутбуків Acer заявив про вихід з російського ринку.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Через вимоги постачальників в росії здорожчають смартфони