Компанія подруги голови Дніпропетровської ОВА отримала 1,5 млрд грн на  дороги — ЗМІ

Журналісти видання «Українська правда» провели розслідування щодо отримання 1,5 млрд грн компанією Яни Хланти, близької подруги голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка.

Як пишуть автори розслідування, з 24 лютого компанія Хланти отримала значні кошти на ремонт і експлуатацію доріг у Дніпропетровській області.

Про близькі стосунки жінки та голови ОВА свідчить, зокрема, той факт, що Хланта (майстер спорту з пауерліфтингу та фітнес-тренерка) користується автівкою KІА Sportage, яка зареєстрована на компанію «Севент консалтинг груп»  Валентина Резніченка.

Також журналісти з'ясували, що за 2020 – 2021 роки Резніченко та Хланта п'ять разів перебували разом за кордоном — у Ризі, Берліні, Стамбулі, Мюнхені, Празі.

З відкритих джерел стало відомо, що за час повномасштабного вторгнення рф компанія «Будінвест Інжиніринг», у якій подруга голови ОВА є співвласницею, отримала близько 1,5 млрд грн від  Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА. Більша частина грошей призначена не для ремонту або будівництва, а для експлуатаційного утримання доріг.

Джерела «УП» стверджують, що такі суми на утримання доріг в області, де не було бойових дій, викликають здивування. Журналісти з цього приводу направили Валентину Резніченку та Яні Хланті свої запитання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Рекордний хабар»: екснардепа Микитася викрили на спробі підкупу мера Дніпра