Компанія Spacebit відправила на Місяць ракету з українським прапором
Unsplash

8 січня на борту вантажу «Місії Перегрин Один» відправили на Місяць металеву версію прапора України.

Про це повідомляє Nasa.

Його запустили о 7:17 за британський часом компанією United Launch Alliance на борту ракети-носія Vulcan Centaur.

Прапор на борту помістив британсько-український космічний підприємець та засновник компанії Spacebit Павло Танасюк. Зазначають, що металевий стяг, який включає карту країни відправляють у знак солідарності з українським народом.

Металева пластина використовує новий тип покриття, яке раніше не тестували на місячній поверхні. Фарби прапора на водній основі можуть витримувати екстремальні температури сотні років. Копія пластини була представлена президенту України Володимиру Зеленському у кінці 2021 року.

Таким чином Spacebit хоче випробувати ці матеріали під час польоту та місячних умов перед запуском місяцехода Asagumo, який запланований на кінець 2024 року. Це найменший роботизований місяцехід у світі з ніжками, схожими на павукові. Asagumo планували запустити раніше, але це довелось відкласти через Covid-19.

Місія Перегрин Один або Місячний Модуль Перегрин — це місячний модуль, побудований Astrobotic Technology, який був обраний через комерційні місячні вантажні сервіси NASA.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Марсіанський гелікоптер NASA Ingenuity встановив новий рекорд (фото)