Компанію Пінчука на три роки позбавили права брати участь у тендерах

В четвер, 29 жовтня, Антимонопольний комітет України (АМКУ) визнав змову низки компаній під час тендеру на 700 млн грн. Переможцем у всіх процедурах стало товариство «Інтерпайп Україна», що належить бізнесмену Віктору Пінчуку, повідомляє сайт АМКУ.

Торги проводилися ще у 2018 році. Замовником виступали філії ПАТ «Укрзалізниця», а загальна очікувана вартість по 42 процедурах закупівель запчастин до рухомого складу складала майже 700 млн грн. АМКУ викрив порушення законодавства про захист економічної конкуренції узгоджені дії (змову) чотирьох компаній, які стосуються спотворення результату торгів. Мова йде про товариства з обмеженою відповідальністю «Інтерпайп Україна», «Рєтек», «Транспортні інвестиції» та «Фірма «Інтервторпром».

У АМКУ зібрали докази і дійшли висновку, що боротьба була удаваною, а компанії-учасники пов’язані домовленостями та мають спільні інтереси.

На ці компанії накладено штрафи на загальну суму у понад 70 млн грн. Окрім того, АМКУ позбавив порушників права участі в публічних закупівлях на три роки.

Розслідування справи «Роттердам+» поновлено — так вирішив ВАКС