Конфлікт військових із перехожим на Львівщині, в обласному ТЦК відреагували (відео)

У п’ятницю, 19 квітня, у соцмережах поширили відео конфлікту працівників ТЦК із перехожим. На оприлюднених відео очевидці заявляють, що працівники ТЦК били чоловіка. Один з працівників ТЦК показував на відео військову форму, яку, за його словами, порвав саме львів’янин. Жінки викликали на місце поліцію, поки її чекали, то чоловік втік — працівники ТЦК не намагались його наздогнати, але кричали йому вслід нецензурні слова.

У Львівському обласному ТЦК та СП уже відреагували на конфлікт, щодо дій військових проведуть службову перевірку.

«З відео бачимо особу, яка може бути військовозобов’язаним і на прохання військовослужбовців ТЦК проїхати у районний ТЦК для звірки даних відреагувала різко, із застосуванням сили до військовослужбовців ТЦК. Після цього було прийнято рішення викликати поліцію. Особа не захотіла дочекатися поліції і з місця події втекла. Щодо дій військовослужбовців ТЦК буде проведена службова перевірка, враховуючи надані відеоматеріали», — написали на офіційній сторінці обласного ТЦК та СП.

У ТЦК нагадали про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі військовослужбовців РТЦК та СП, що відповідно до ч.1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Хмельниччині спалахнув скандал із побиттям активістки в ТЦК: що сталося насправді (відео)