Конгрес США провалив голосування за допомогу Ізраїлю без України

Палата представників Конгресу США відхилила законопроєкт республіканців, який передбачав надання Ізраїлю $17,6 млрд. При цьому республіканці не змогли зібрати достатньої підтримки для ухвалення посилення прикордонної політики США, а також допомоги для України та інших країн.

Про це повідомляє Reuters.

Наразі Конгрес намагається знайти засіб, завдяки якому б вдалося ухвалити гроші для іноземних союзників. У Демократичній партії заявили, що хочуть проголосувати за ширший законопроєкт, який також передбачає допомогу Україні, міжнародне гуманітарне фінансування та нові гроші на безпеку кордонів.

Проти законопроєкту проголосували 250 конгресменів, а підтримали – 180. Для ухвалення рішення була потрібна більшість у дві третини голосів.

Законопроєкт виніс на голосування конгресмен від Республіканської партії Кен Калверт. Більшість демократів засудили його і назвали «політичним трюком», щоб відвернути увагу від законопроєкту, який поєднує перегляд імміграційної політики США і нове фінансування безпеки кордонів, а також гроші для допомоги для України, Ізраїлю та партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Водночас лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл та інші високопосадовці кажуть, що тепер Сенат має перейти до інших аспектів пакету — фінансування Ізраїлю, України та Тайваню.

Водночас сенатор-демократ Кріс Мерфі, який представляв свою партію на переговорах, у цьому звʼязку заявив, що після такого республіканцям «не можна довіряти взагалі».

«Вони сказали нам що робити, ми дотримувалися їхніх інструкцій до кожної літери, а потім вони «висмикнули килим з-під ніг» впродовж 24 годин. З ким ми там маємо працювати? Вони — жах для переговорів», — заявив він.

Нагадаємо, раніше лідери ЄС одноголосно погодили виділення Україні €50 млрд.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Угода у Сенаті щодо кордону і допомоги Україні наближається до краху — Bloomberg