Контент-будинки і хайп-будинки. У США з’явилися спеціальні TikTok-маєтки

В США з’явився новий вид нерухомості – спеціальні контент-маєтки. Їх також називають контент-будинками і будинками-об’єднаннями. У них молоді блогери збираються для спільного проживання та створення контенту.

Через блискавичне зростання популярності TikTok (а перед ним – Youtube та Instagram) популярні блогери цього сервісу були змушені шукати собі відповідну локацію для зйомок, яка одночасно з цим могла б виступати у ролі житла, повідомляє Bloomberg. Саме таким типом нерухомості і є контент-будинки, до яких у блогерів є певні вимоги.

Оскільки інтер’єри таких будинків використовуються як фон при створенні контенту, необхідно, щоб він був максимально красивим, але при цьому відповідним для зйомок. У ньому також повинен бути ліфт, басейн, величезне число спальних кімнат, власна парковка, а також просторі кухні й зони для відпочинку. Окремим пунктом найчастіше йде наявність «прекрасних ландшафтних характеристик» житла.

Повідомляється, що середня ціна таких будинків знаходиться на тому рівні, який можуть собі дозволити лише зірки соцмереж з доходом від $30 тис до $50 тис на місяць.

Групи молодих людей мешкають в тому числі в пишних особняках Лос-Анджелеса.

Як ці підлітки та 20-річні люди можуть дозволити собі цей розкішний спосіб життя? Вони створюють контент для TikTok, YouTube, Instagram та інших онлайн-платформ, створюючи вплив на бренди.

Величезні будинки, відомі як «будинки контенту», які служать фоном для вірусних відео впливових соціальних мереж — це в основному орендоване житло високого класу, вартість якої становить десятки тисяч доларів щомісяця. Інші належать агентам та менеджерам, які займаються діловими відносинами таких груп.

Що таке контент-хаус?

Цей термін, як і самі будинки контенту, є досить новим. По суті, ці будинки є фізичним простором для співпраці творців контенту для YouTube, Instagram та TikTok. За словами представника YouTuber Брента Рівери, будинок класу A + «повинен бути великим, і чим більше зручностей, тим краще, наприклад, басейн, гарна ванна кімната, приємне освітлення, великий внутрішня двір, кімната для занять та цікавих речей, які ви можете робити всередині або ззовні».

З чого почалися контент-хауси?

Ідея контент-будинків виникла ще в 2014 році, коли члени раннього колаб-каналу «Наше друге життя» жили і працювали разом. У 2015 році, як повідомляє Times, майже всі відомі імена з додатку Vine переїхали у великий житловий комплекс на Вайн-стріт, 1600. 17 січня 2019 року Vine поступився сервісу Vine Camera.

А в 2017 році Джейк Пол, творець контенту на YouTube і досить суперечлива фігура (він вважав, що ФБР здійснило наліт на його будинок), спровокував цю тенденцію, коли купив будинок для Team 10. Нині це фізичний простір, де він та члени команди створюють епатажні відео. Заснована в 2015 році команда 10, яка складається з постійно мінливої ​​групи творців YouTube, є «інкубатором для майбутніх впливових соціальних медіа», як стверджує веб-сайті групи.

Після придбання будинку Пол і члени команди 10 використовували цей простір, щоб знімати відео, на яких вони робили надзвичайні речі — наприклад, як метання меблів у басейн та розпалювання їх. Ця поведінка змусила сусідів Пола описати життя поруч із ним як перебування в «зоні бойових дій».

Який сенс контент-хаусу?

Сенс цих будинків полягає у тому, щоб творці разом створювали вміст та сприяли своїй кар’єрі. За даними New York Times, ці будинки-collabs корисні для «інфлуенсерів» з багатьох точок зору. Cпільне життя дає змогу збільшити колективну роботу (що означає швидше зростання) і дозволяє творцям надавати емоційну підтримку одне одному.

Оскільки контент-хауси стали великою справою, творці, які раніше робили щось самостійно, перейшли до того, щоб стати частиною цих команд. У липні 2020 року інфлюенсер Instagram Теала Данн оголосила, що приєднується до Clubhouse BH, будинку для творців вмісту для жінок. Данн має 3,2 мільйона підписників в Instagram.

Чи є контент-хауси прибутковими?

Одним словом: так. Якщо ви в команді такого будинку і орієнтуєтесь виключно на вміст, це може окупитися. У серпні цього року Forbes опублікував список семи зірок з найвищим доходом на TikTok, а член Hype House Аддісон Рей очолив список, заробивши, за оцінками, 5 мільйонів доларів у 2019 році.

 

Пакистан заблокував застосунок TikTok за «аморальний» контент