Контент-модератори Facebook звинуватили компанію у змушенні персоналу повертатися до офісів, незважаючи на пандемію
cnet.com

Понад 200 працівників Facebook з усього світу звинуватили свою фірму-роботодавця в тому, що вона змусила модераторів контенту повернутися до офісів. При цьому ризики зараження коронавірусом не зникли.

Претензії працівники опублікували у відкритому листі, в якому вони заявили, що фірма «марно ризикує» життями, щоб зберегти прибуток.

Вони закликали Facebook внести зміни, щоб дозволити віддалену роботу та запропонувати інші переваги, такі як виплата за небезпеку.

Facebook заявив, що «більшість» модераторів контенту працюють вдома.

«Хоча ми віримо у відкритий внутрішній діалог, ці дискусії повинні бути чесними. Більшість із цих 15 000 переглядачів глобального контенту працюють вдома і продовжуватимуть це робити протягом пандемії», — заявив BBC представник компанії.

Але гігант соціальних мереж покладається на тисячі підрядників, які офіційно працюють в інших компаніях, зокрема Accenture та CPL. Вони виявляють на сайті матеріали, що порушують його політику — спам, жорстоке поводження з дітьми, дезінформацію та ін.

У відкритому листі працівники зазначили, що заклик повернутися до офісів відбувся після того, як спроби Facebook ширше використовувати штучний інтелект для виявлення проблемних постів зазнали невдачі.

«Після місяців, коли ви дозволили модераторам контенту працювати вдома, стикаючись із сильним тиском у боротьбі з ненавистю та дезінформацією на Facebook, ви змусили нас повернутися до офісів. Ми потрібні Facebook. Настав час, коли ви це визнали і оцінили нашу роботу. Жертвувати нашим здоров'ям та безпекою заради вигоди неморально», — сказали модератори.

У США — політичні суперечки довкола модерування контенту соцмереж