Корбан подав чотири судові позови до співвласника компанії «Цитрус» на понад 1 млрд грн

Український бізнесмен Геннадій Корбан, власник 50% часток ТОВ «ЗТ-Інвест» групи компаній «Цитрус», подав чотири судові позови сумарно більше, ніж на 1 млрд грн, до співвласника компанії Григорія Топала та групи юросіб.

Про це він розповів у Facebook.

«Три місяці вистачило для проведення поглибленого аналізу та аудиту компанії. Фахівці копітко вивчали документи. А ще відкрили речі, про які не прийнято говорити вголос», — написав Корбан.

 

Возвращаясь к бизнесу. Как вы знаете, какое-то время назад я получил 50%-ную долю в группе компании «Цитрус». Трех...

Posted by Gennady Korban on Thursday, June 17, 2021

За його словами, в компанії відбуваються:

  • оптимізація податків шляхом незаконного переведення боргів без згоди кредиторів;
  •  передача оборотних товарів на безоплатній основі компаніям-супутникам;
  • довгострокове «сіре» розмитнення товарів.

Корбан говорить, що окрім судових позовів, його юристи також підготували скарги до правоохоронних та податкових органів. «Цитрус» же відкидає всі звинувачення українського бізнесмена.

«У межах судового процесу, де ми оскаржуємо отримання частки, адвокат Корбана надав договір корпоративного управління, на підставі якого Корбан вправі керувати 50% часток у компанії «ЗТ-Інвест», яка не має жодного стосунку до групи компаній «Цитрус», — йдеться у повідомленні.

У компанії запевняють, що оплачують усі податки в межах чинного законодавства, а також повністю ведуть прозору діяльність.

«Усі псевдофакти, відображені у дописі Корбана, носять завідомо неправдивий і такий, що псує репутацію компанії, характер і не мають нічого спільного з фактичним станом справ», — наголосили в «Цитрусі».

Раніше Корбан став співвласником ТОВ «ЗТ-Інвест». Його частка в статутному капіталі компанії становить понад 800 тис. грн.

Надзвичайна удача Геннадія Корбана: від «Укрнафти» до «Цитруса»