«Корекції агресивної поведінки». У США суд дозволив школі для дітей з особливостями розвитку бити учнів струмом

У США Федеральний апеляційний суд вирішив, що Центр судді Ротенберга в Массачусетсі може використовувати електрошокери для «корекції агресивної поведінки» підопічних.

До складу центру входить школа для дітей з особливостями розвитку та емоційними розладами, пише Independent.

Центр судді Ротенберга в місті Кантон — єдина американська школа, яка практикує лікування електричним струмом.

У Центрі судді Ротенберга навчається близько 300 осіб, 48 з них живуть там постійно. Носіння пристроїв, схожих на браслети, які б'ють струмом, схвалено для 55 учнів. Електрошокери активуються дистанційно.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) — відомство в структурі МОЗ США, заборонило Центру судді Ротенберга бити учнів струмом.

Але школа разом з групою батьків оскаржила постанову в суді. Апеляційна інстанція заявила, що застосування електрошокерів регулюється медичними правилами.

Отже, обмежувати його — не компетенція FDA. Заборона була скасована.

«Завдяки лікуванню наші вихованці продовжать отримувати багатий і корисний досвід, задоволення від побачень зі своїми сім'ями і, найважливіше — зможуть жити в безпеці без членоушкодження та агресивної поведінки», — так школа відреагував на рішення суду.

Департамент освіти штату Нью-Йорк в звіті за 2006 рік вказував, що центр регулярно використовує електрошокери в якості покарання за бурчання, лайка і неохайного вигляду.

 

Такий метод засуджує Міжнародна організація із захисту прав людей з особливими потребами (DRI). ООН називає цю його тортурами.

Вчительці, яка знущалася з дитини з інвалідністю в столичній школі, оголосили підозру