Користувачі Google One з росії та білорусі втрачають свої підписки на гігабайти

Російські та білоруські користувачі Google One стали отримувати електронні листи про скасування підписки. Таке попередження отримали навіть ті, хто користувався річними підписками. Причина відмови в наданні сервісу — проблеми з обробкою платежів з цих регіонів. Принаймні про це йдеться в електронних листах з попередженнями.

Google One — це хмарний сервіс, за допомогою якого можна було збільшити об’єм місця для онлайн-сервісів Google, до прикладу, додати собі місце для збереження файлів чи фотографій. Мінімальний пакет Google One дозволяв додати 100 Гб для власних даних. Відмова Google One працювати в росії означає, що користувачам будуть доступні лише стандартні 15 Гб, які надаються на безоплатній основі. Дані, розміщені в хмарі більшого розміру, доступній в рамках Google One, більше не будуть доступними.

Про складнощі з оплатою розширених Google-можливостей стало відомо ще на початку березня. Проте користувачі могли оплачувати підписки за допомогою iOS-додатку, який умів списувати кошти безпосередньо з мобільного рахунку. Тепер навіть цю опцію росіяни не отримують.

Раніше Chas News розповідав, що Google заборонила рекламу й монетизацію контенту, який схвалює війну в Україні.

Держдума хоче заблокувати YouTube в росії на 10 років